Filofax 2025

Filofax stijlvol navulbaar agenda 2025

Het Londense bedrijf werd opgericht in 1921. met de naam Filofax wat is afgeleid van het Engelse "file of facts", wat zoiets betekent als "feitelijk dossier". Kenmerkend voor Filofax is de hoogwaardige leren band met ringmechanisme. Met een eenvoudig klikmechanisme kunnen bijlagen, notities en andere documenten flexibel worden toegevoegd en gecategoriseerd.

In de jaren 80 werden de luxe artikelen van Filofax A5 (Filofax Personal) zelfs een statussymbool voor succesvolle zakenmensen. De gebruiksvriendelijkheid van Filofax, het elegante design en de verscheidenheid aan ontwerpen maken de kleine agenda's en notitieboekjes zorgde voor het succes van de 2 populaire hervulbare agenda’s.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Filofax, georganiseerd succes

De Filofax agenda 2025 is tijdloos, stijlvol en van hoge kwaliteit. De organizers van Filofax zijn ook in dit jaar (2025) weer van onmiskenbaar staaltje vakwerk. Wat vooral bijzonder is aan de Filofax organizers, is dat ze naar wens uitgebreid en vernieuwd kunnen worden met inlegvellen van kalenders in verschillende indelingen of kleuren, notities of heeft u de mogelijkheid om uw Filofax-agenda elk jaar opnieuw vorm te geven en te gebruiken. Bovendien worden er regelmatig speciale uitgaves uitgebracht. Bij filofax is er keuze uit verschillende accessoires zoals plakbriefjes, kleurrijke plakband en andere praktische benodigdheden aanschaffen. Met de opkomst van tablets zijn er ook speciale mappen verkrijgbaar voor elektronische apparaten. De nieuwste trend, vooral verspreid door bloggers, wordt "Filofaxing genoemd. Dit heeft geleid tot een hechte gemeenschap die hun creatief ontworpen Filofax-agenda pagina's tentoonstelt via platforms zoals Instagram. Met behulp van stickers, washi-tapes en foto's wordt de organizer opgevrolijkt.

 

Hoe is de Filofax A5 ringband ontstaan?

Aan het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door de Canadese ingenieur J.C. Parker. Hij was het beu om zijn losse agenda bladeren in een puinhoop met zich mee te sjouwen. Geen overzichtelijk en georganiseerd agenda, notitieblok of werkdocumenten. Dus ontwikkelde hij een kleine map waarin hij zijn bladen kon opbergen. Dit ringsysteem, dat de naam LEFAX kreeg, werd al snel het standaard werk accessoires voor vele.

 

Filofax heeft het systeem in haar concept nog meer verbetert door handige navullingen voor de Filofax Personal, A5 te ontwikkelen. hiermee is voor iedereen een georganiseerd en gebruiksvriendelijk navulbaar agenda met notitie vellen in een oogwenk geregeld en inzichtelijk.