Sailor pennen

Sailor pennen, een meer dan 100 jaar oud Japanse pennen fabrikant welke haar sporen heeft verdient als het gaat om de productie van kwalitatieve pennen met een grote variatie aan afwerkingen in designs. Sinds 1911 biedt het bedrijf van de broers Sakata buitengewoon goede pennen in het midden / hoog segment prijs categorie. Schrijven van de Japanse tekens / alfabet is zeer complex en met die achtergrond is schrijven in de cultuur ingebed. Het Japanse vakwerk van Sailor pennen streeft naar perfectie van de schrijfervaring, wat terug te vinden is in de filosofie van het merk.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Sailor pen, van gouden penpunt tot vulpen

Bij de start werd het streven naar de perfecte pen in de praktijk gebracht door de pennen te voorzien van een massief gouden penpunt. In 15 jaar groeide het bedrijf naar zo een 300 werknemers en werden in 1926 vereerd met een bezoek van de toenmalige prins “Hirohito” welke later Keizer “Showa” werd. Dit was een doorslaggevend ontwikkeling, want hiermee groeide Sailor door een geweldige boost in het vertrouwen en naamsbekendheid binnen Japan.

De Sailor pennen voorzien van gouden penpunt werden enorm populair. Door deze groei in afzet kon het bedrijf een innovatieve ontwikkeling in schrijf producten creëren. De eigenaar Sakata kon na de tweede wereldoorlog de Sailor palpen lanceren, welke in zowel Japan als Europa een succes werd. Dit door de investering in nieuwe machines om zo de productie te kunnen opvoeren en de prijs aantrekkelijker te maken van balpennen en vulpennen. Zij waren de eerste met het produceren van plastic bal en vulpennen.

Eind jaren 60 ontwikkelde Sailor de eerste Japanse vulpennen met gouden penpunt. Het product kon in massaproductie worden ontwikkeld met behoud van de kwalitatieve kenmerken van elasticiteit van de penpunt.

Begin jaren 70 werd de “Fude Pen” (borstel Pen) door Sailor Pen Company ontwikkeld, Het revolutionaire product werd als eerste ter wereld door Sailor verkocht. De onderneming paste de ambachtelijk Japanse kalligrafie-pen toe op een schrijfinstrument. Door de jaren 70 werden de Sailor vulpen enorm populair en zij wonnen zelfs 1e prijzen bij kwaliteitscompetities.

Hoogtepunt Sailor

Tijdens een G8 top in 2008 bij Lake Toya in Japan overhandigde de Japanse premier als herdenkings geschenk een door “Koransha” gemaakte “Arita-yaki” vulpen aan alle leiders van de deelnemende landen.

Hedendaagse pennen van Sailor

Vandaag de dag biedt Sailor veelvoud aan soorten pennen, namelijk vulpennen, balpennen(ballpoint pennen), Mechanische pennen, maar ook multi functionele pennen, pennen etui’s en uitstekende inkt. De bekende pennen series zijn “Maki-e”, “Limited edition”, “King of pens”, “Arita Yaki”, “1911 serie”, “Realo”, “Shikioro”. Elke serie streeft weer naar perfectie in schrijven, waar de combinatie is terug te vinden in Japans vakwerk. Sommige series zoals de Arita Yaki is een ultieme fusie tussen Westerse technologie en Japanse / oosterse stijl Arita Porselein.

Sailor King of Pen’s

De Sailor king of pen is de grootste van alle soorten en staat aan de top van het assortiment. Deze pennen zijn voor klanten die kwaliteit en schrijf perfectie willen. Dit type staat ook bekend om zijn extra grote 21k massief gouden penpunt die de beste schrijfkwaliteit biedt. De pen is gemaakt van Eboniet, natuurlijke hars, en is met passie met de hand gemaakt. Het heeft niet alleen een unieke textuur, maar het materiaal is ook warm, elastisch en comfortabel.