In april 2013 introduceert Montblanc haar jaarlijkste Patron of Art Edition 2013 als eerbetoon aan Ludovico Sforza, hertog van Milaan, beschermheer van Leonardo da Vinci en één van de meeste prominente heersers van de Italiaanse Renaissance.

Montblanc Patron of Art Edition 2013, Ludovico Sforza

De nieuwste Patron of Art Edition is beschikbaar in Solid Gold Limited Edition 888 en in Sterling Silver Limited Edition 4810 vulpennen (4810 versie afgebeeld). deze brengen de pracht en praal van de Renaissance tot leven. Ludovico Sforza was een ambitieus diplomaat met een onverzadigbare passie voor kunst, hij transformeerde Milaan tot één van de mooiste hoven van Europa. Onder zijn heerschappij maakte Leonarde Da Vinci zijn bekendste werken, waaronder "het laatste avondmaal" en "Dame met de Hermelijn"

De Monumentale Castello Sforzesco in Milaan, de thuisbais van de presitgieuze hertogelijk dynastie is de inspiratie voor de Patrons of Art Edition dop en clip met zijn karakteristieke cilindervormige torens. Het patroon is geïnspireerd op de fresco van Da Vinci in "Sala delle Asse", evenals in de mono Lisa's gewaden en ornamenten. De initialen gegraveerd op de ring van de dop zijn afkomstig uit de "Testone", een zilveren munt uitgegeven te ere van Ludovico Sforza tijdens de Milanese Renaissance.

De blauwe gelakte dop en houder van de Limited Edition 888 zin versierd met Da Vinci's patroon in donk doorschijnend blauw. De vulpen is afgewerkt met massief gouden fittingen die contrasteren met de majestueuze blauwe lak, deze reflecteren de levendige kleuren van het freso plafond.

De Limited Edition 4810 dop en houder zijn vervaardigd uit kostbare zwarte lak, met hierop de zilveren ontwerpen van Da Vinci. De 925 sterling zilveren vulpen wordt afgewerkt met de Montblanc ster in witte edelhars. De rhodium plated gouden penpunt is gegraveerd met het familiewapen van de Hertog.

De Patron of Art Limited Edition 2013 is leverbaar uit voorraad, Mail ons voor meer info