De nieuwste Montblanc Patron of Art is een eerbetoon aan een buitengewone kampioen van de kunst: Peggy Guggenheim.


Peggy Guggenheim werd geboren in 1898 in New York, was een Amerikaanse kunstverzamelaar. Ze verzamelende een bekende kunstcollectie in Europa en Amerika en vestigde zich in Venetië. Hier stelde ze de 'Peggy Guggenheim Collection" tentoon in het Palazzo Venier dei Leoni dicht bij het Canal Grande in de wijk Dosoduro. Het is één van de belangrijkste musea voor Europese en Amerikaanse moderne kunst uit het begin van de 20ste eeuw.

  • Het patroon op de dop en het lichaam is geïnspireerd door de moderne kunst die ze verzameld had, met name deze uit de art deco beweging.
  • De rechte vorm van dop en lichaam verwijzen ook naar de art deco beweging
  • De ring op de dop is gegraveerd met leeuwenkopppen geïnspireerd op het 'Palazoo Venier dei Leoni', Peggy's voormalige huis. Deze was versierd met dit symbool van Venetië.
  • De rode strepen op het lichaam van de pen verwijzen naar de rood-wit gestreepte pilaren van de waterwegen in Venetië
  • De 18k penpunt is gegraveerd met hondenpoten, een verwijziing naar de 14 Lhasa Apso honden die erg belangrijk waren voor haar gedurende haar hele leven

Zoals alle Patron of Art Limited Editions van Montblanc is deze pen gelimiteerd op 4810 stuks, de hoogt van de Mont Blanc in meters.

Deze pen is op voorraad in onze winkel, als officieel verdeler van Montlbanc mogen wij geen prijzen van Limited Editions op onze site vermelden.
U kan deze hier aanvragen