Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

Een bureaupen, maar vooral een hypermodern designstuk…. Dat is zowat de beste beschrijving die we kunnen geven voor de Cambiano, een samenwerking tussen Napkin 4ever en het Italiaanse designbureau Pininfarina.

Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

De Cambiano is geen pen, noch potlood. Dit vreemd schrijfinstrument is in essentie… een stuk metaal! Napkin is een van de weinige merken dat zich specialiseert in schrijfinstrumenten op basis van een unieke metaallegering, genaamd ‘Etergraph’. Het gepatenteerde metaal oxideert bij aanraking met papier. Dit proces laat een streek achter, vergelijkbaar met die van een klassiek grafietpotlood.

Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

Echter de Cambiano heeft enkele voordelen ten opzichte van klassiek grafiet. Zo is de streek niet uitgombaar, met andere woorden: permanent (veegt ook niet per ongeluk uit als u erover wrijft). De pen is ook altijd gebruiksklaar, u zal de punt nooit moeten bijwerken of slijpen. Het metaal oxideert erg traag weg tijdens het schrijven, waardoor de punt –theoretisch gezien- eeuwig zijn vorm behoudt (vandaar de merknaam ‘4Ever’). Schrijven met zo’n Etergraph punt is in het begin erg vreemd, en voelt totaal niet aan als een gewoon potlood. De penpunt voelt wat ruwer aan dan een vulpenpunt. Dit is vooral in het begin merkbaar, en wordt na verloop van tijd wel iets minder uitgesproken

Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

Uiteraard is de Cambiano vooral interessant door zijn unieke design, ontworpen door Pininfarina. Dit Italiaanse designbureau maakte vooral naam door zijn talrijke samenwerkingen met grote (Italiaanse) autofabrikanten, zoals Ferrari, Alfa Romeo en Peugeot. Hun kenmerkende, gestroomlijnde stijl is overduidelijk terug te vinden in de Cambiano pen, die tevens gebaseerd is op hun gelijknamige conceptcar.

Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

De meerprijs die u betaalt voor de Cambiano (ten opzichte van de Napkin 4Ever Prima, die zo’n 60 Euro goedkoper is), gaat zo goed als integraal naar het prachtige design. De combinatie van mat zwart geanodiseerd aluminium en walnoothout in de gestroomlijnde vormgeving ziet er erg strak uit, en voelt ook prettig en solide aan in de hand. De vormgeving van de pen zorgt er ook voor dat de Cambiano op vlak van ergonomie een hele verbetering is ten opzichte van de goedkopere Prima. De pen ligt comfortabel in de hand, ondanks dat hij vrij dun is. Met z’n 55 gram is de Cambiano zeker niet van de lichtste, maar in praktijk ondervonden we daar geen hinder van tijdens het schrijven. Integendeel, de pen voelt erg gebalanceerd aan, aangezien het meeste gewicht zich in het midden van de pen bevindt.

Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

Nog een grote meerwaarde van de Cambiano is de bijgeleverde bureaustand/ opberg box, waar de pen op verschillende manieren op kan geplaatst worden. Het geheel ziet er prachtig uit op elk bureau, en vormt een perfect geschenk voor de komende feestdagen (of gewoon als cadeautje voor uzelf!)

Napkin 4ever Pininfarina Cambiano

HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT VAN NAPKIN4EVER KAN U HIER TERUGVINDEN